Esittely

Avalanche Ski Club on freestylehiihdon erikoisseura kotipaikkanaan Kemijärvi. Seura on perustettu 1982 ja se on kaikkien aikojen menestynein freestyleseura Suomessa. Seuran urheilijat ovat ottaneet lukuisia arvokisamitaleja ja maailmancupvoittoja aina 1980-luvulta näihin päiviin saakka. Nimekkäimpiä seuran urheilijoita ovat Martti Kellokumpu, Janne Lahtela ja Sami Mustonen.

Nykytoiminta perustuu aktiiviseen juniorityöhön, joka käynnistettiin uudelleen vuoden 2009 syksyllä muutaman hiljaisen vuoden jälkeen. Viikoittaiset harjoitukset pyörivät ympäri vuoden Kemijärvellä ja lähimmissä hiihtokeskuksissa. Freestylehiihdon alalajeista seuran ohjelmassa ovat erityisesti kumparelasku ja new school puolelta slopestyle.